Siitaketäytteiset perunasarvet

1 h 40 min
4
0

Siitaketäytteiset perunasarvet

KA
0
4
Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 kpl)

  • 25 ghiivaa
  • 2 dlkevytmaitoa
  • 2 dlperunasosetta
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlruisjauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • 100 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)

Täyte

  • 100 gsiitakesieniä (hienonnettuna)
  • 1/2 dlsipulia (hienonnettuna)
  • 1 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 1 tlyrttimaustesekoitusta (suolaton) (provence)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlpippurisekoitusta
  • 100 gjuustoa (raastettuna)
  • 1 rklseesaminsiemeniä

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Pinnalle

  • 1 rklseesaminsiemeniä

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN50 min

Aloita täytteestä. Kuullota siitake- ja sipulisilppua rasvassa pannulla, kunnes ne pehmenevät. Mausta ja anna jäähtyä.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.
lisää perunasose, jauhot ja suola. Alusta taikinaksi, ja lisää lopuksi huoneenlämpöinen rasva.
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli kumpikin osa pyöreäksi, Ø noin 30 cm:n kokoiseksi levyksi.
Leikkaa levyt taikinapyörällä kahdeksaksi kolmioksi.
Sekoita jäähtyneen täytteen joukkoon juustoraaste ja seesaminsiemenet.
Nosta täytettä kolmioiden leveämpään päähän, ja kierrä rullalle leveästä päästä alkaen.
Nosta rullat leivinpaperoidulle pellille ja taivuta sarviksi. Anna kohota liinalla peiteltynä noin 20 minuuttia.
Voitele siitaketäytteiset perunasarvet munalla ja koristele seesaminsiemenillä.
Paista siitaketäytteisiä perunasarvia 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä