Maku

Siikahyytelö

3 h 35 min
4
0

Siikahyytelö

GL
0
4
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Tuomas Kolehmainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 4 kplliivatelehteä
  • 2 kplmunaa
  • 500 ggraavisiikaa
  • 6 rkltuoretta tilliä (silputtuna)
  • 1/2 dlkuivaa valkoviiniä
  • 1 1/2 rklkalafondia
  • 2 kpllimettiä
  • 200 gtuorejuustoa (ruohosipuli)
  • 200 granskankermaa (rasvaa 28 %)

Koristeluun

  • 6 rkltuoretta tilliä (silputtuna)
  • 100 gmätiä

Tee näin

3 h 35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN3 h

Levitä pala tuorekelmua ø 20 cm tasapohjaisen vuoan pohjalle ja reunoille. Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Keitä munat koviksi (noin 8 minuuttia) ja jäähdytä ne kylmässä vedessä. Kuori ja hienonna munat. Poista nahka toisesta siikafileestä ja leikkaa filee pieniksi kuutioiksi.

Kuumenna viini ja kalafondi kiehuvaksi. Valuta liivatelehdet hyvin ja liuota ne kiehuvan kuumaan liemeen. Puserra limeteistä mehu.

Vatkaa tuorejuusto kuohkeaksi ja lisää ranskankerma joukkoon hyvin vatkaten. Lisää loput aineet joukkoon ja sekoita. Kaada seos vuokaan, peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin. Anna hyytyä muutamia tunteja tai seuraavaan päivään.

Kumoa hyytelö tarjoiluvadille ja koristele reunat tillisilpulla. Leikkaa toinen siikafilee vinottain, nahkaa myötäillen viipaleiksi. Koristele hyytelön pinta siikafileen viipaleilla ja siianmädillä.

•Tarjoa noutopöydässä ruisnappien kanssa tai kesäisenä alkuruokana uusien perunoiden kera.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä