Siikafileet ja lehtikaali-viikunalisäke

20 min
5
0

Siikafileet ja lehtikaali-viikunalisäke

GL
MU
0
5
Rapeaksi paistetut siikafileet saavat seurakseen ihanan ja makean lehtikaali-viikunalisäkkeen. Tätä haluat kokeilla!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 300 gsiikaa (1 iso filee)
  • 1/3 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 rklrypsiöljyä

Lehtikaalilisäke

  • 150 glehtikaalia
  • 1/3 kplpurjoa
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 rklvoita
  • 6 kplkuivattuja viikunoita (noin 1 dl silputtuna)
  • 1 rklomenaviinietikkaa (tai vaaleaa balsamiviinietikkaa)
  • 1/3 tlsuolaa
  • 2 rkltuoretta tilliä (silputtuna)

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Valmista ensin lehtikaalilisäke. Huuhtele ja suikaloi lehtikaali. Halkaise purjo ja huuhtele se hyvin. Suikaloi purjo hienoksi.

Kuumenna öljy ja voi pannussa. Paista ensin purjosuikaleet pehmeiksi, välillä sekoitellen.

Lisää suikaloitu lehtikaali ja viikunat. Paista lehtikaali pehmeäksi ja kauniin väriseksi.

Mausta viinietikalla, suolalla ja tillillä. Tarkista maku.

Mausta siikafilee suolalla ja pippurilla. Leikkaa siikafilee kahteen osaan.

Paista kalapalat öljyssä ja voissa kauniin väriseksi ja rapeaksi, muutama minuutti/puoli.

Tarjoa kala heti lehtikaalilisäkkeen ja hyvän leivän kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä