Maku

Siikaa ja keittoa

40 min
0
0

Siikaa ja keittoa

GL
LA
MA
MU
0
0
Teksti Maarit Cederbeg
Kuvat Nina Kellokoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 kplsiikaa
  • 2 dlkuivaa valkoviiniä
  • 100 gfenkolia
  • 2 kplsipulia
  • 1 kplkevätsipulia
  • 4 kpllaakerinlehteä
  • 1 tlmaustepippuria
  • 2 tlmerisuolaa
  • 50 gtuoretta tilliä

Keittoon

  • 1 kplkesäkurpitsaa
  • 100 gfenkolia
  • 5 dlpinaattia
  • 50 gtuoretta tilliä
  • 2 kplkevätsipulia
  • 1/2 dltuoretta basilikaa
  • 1/4 tlvalkopippuria (kokonaisia)

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Perkaa kala tai kalat, leikkaa reilun kokoisiksi paloiksi ja nosta kattilaan.

Mittaa joukkoon viini ja lisää vettä niin paljon, että kalapalat peittyvät. Paloittele joukkoon fenkoli ja sipulit. Lisää mausteet. Keitä kala liemessä kypsäksi. Nosta kalapalat ja maustevihannekset tarjoiluvadille reikäkauhalla. Peitä kelmulla ja pyyhkeellä, jotta ne pysyvät lämpiminä.

Pilko keitinliemeen kesäkurpitsat ja fenkolit. Lisää joukkoon pinaatinlehdet ja kevätsipulit sekä mausteet. Keitä pehmeiksi ja tarkista maut.

Tarjoa keitto ja kala kreetalaiseen tapaan erikseen, keitto ensin ja kala sen päälle nautinnolliseksi sormiruoaksi. Varaa aterialle sitruunavettä sormien huuhtelua varten.

•Valkosipulilla maustettu majoneesi tai smetana sopii keiton ”silmäksi”.

•Puutarhuri kerää keiton vihreäksi kauden vihanneksia. Mökkiläinen etsii vihreät villivihannekset luonnosta. Fenkolin tilalle sopii esimerkiksi väinönputki tai vuohenputki, pinaatin korvaa nokkonen ja kirpeyttä saa suolaheinästä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä