Siika uunissa – elämäsi mehevin uunikala valmistuu helposti
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Siika valmistuu uunissa helposti. Tarvitset vain sitruunaa, yrttejä ja puoli tuntia aikaa. Valitse isohko vonkale, jolloin ruotojen poistaminen kypsästä kalasta on helppoa.
Aukaise siika ja poista sisälmykset ja kidukset. Huuhtele kalan vatsaontelo. Valuta.
Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise purjo ja pese hyvin, myös sisäosat. Viipaloi purjo. Kuumenna rasva pannulla, ja kuullota sipulit siinä.
Hiero kalan pintaan ja vatsaonteloon suolaa ja pippuria. Purista kalan vatsaan ja pinnalle sitruunamehua ja pirskota päälle öljyä. Leikkaa tillin ja ruohosipulin varret muutamaan osaan. Täytä siian vatsa sipuliseoksella ja yrteillä.
Nosta kala leivinpaperin päälle uunivuokaan. Leikkaa sitruunasta muutama viipale kalan päälle ja levitä mahdollisesti yli jäänyt sipuliseos vuokaan kalan vierelle.
Kypsennä siikaa 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Kypsyys on helppo tarkistaa selkäevää vetämällä. Jos se irtoaa helposti, siika on valmis.
Poista nahka siian päältä varovasti ennen kuin tuot sen tarjolle. Tarjoa perunamuusin ja salaatin kanssa.
Vinkki!
Kypsennä kokonaisena myös muita lohikaloja, kirjolohta, nieriää ja taimenta.