Kotivinkki

Siika uunissa

50 min
0
2

Siika uunissa

Kokonainen sitruunalla maustettu siika valmistuu uunissa puolessa tunnissa. Valitse isohko vonkale, jolloin ruotojen poistaminen kypsästä kalasta on helppoa.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4-5 annosta)

  • 1iso kokonainen siika
  • 1sipuli
  • ½purjoa
  • 2 tlmargariinia
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • ½ruukkua tilliä
  • ½ruukkua ruohosipulia
  • 1sitruuna
  • 2 rklöljyä

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

1. Aukaise siika ja poista sisälmykset ja kidukset. Huuhtele kalan vatsaontelo. Valuta.
 

2. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise purjo ja pese hyvin, myös sisäosat. Viipaloi purjo. Kuumenna rasva pannulla, ja kuullota sipulit siinä. 
 

3. Hiero kalan pintaan ja vatsaonteloon suolaa ja pippuria. Purista kalan vatsaan ja pinnalle sitruunamehua ja pirskota päälle öljyä. Leikkaa 

tillin ja ruohosipulin varret muutamaan osaan. Täytä vatsa sipuliseoksella ja yrteillä.
 

4. Nosta kala leivinpaperin päälle uunivuokaan. Leikkaa sitruunasta muutama viipale kalan päälle ja levitä mahdollisesti yli jäänyt sipuliseos vuokaan kalan vierelle.
 

5. Kypsennä siikaa 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Kypsyys on helppo tarkistaa selkäevää vetämällä. Jos se irtoaa helposti, kala on valmis.
 

6. Poista kalan päältä nahka varovasti ennen kuin tuot sen tarjolle. Tarjoa perunamuusin ja salaatin kanssa.

Vinkki!

Kalansyönti kannattaa!

Uusissa ravitsemussuosituksissa kalaa kehotetaan syömään 2–3 kertaa viikossa. Kaloissa on paljon pehmeitä rasvoja ja D-vitamiinia. Kypsennä kokonaisena myös muita lohikaloja, kirjolohta, nieriää ja taimenta.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä