Kotivinkki

Siideripäärynät konjakkivaahdolla

0
0

Siideripäärynät konjakkivaahdolla

Teksti Natalia Rehbinder
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 5 dlpäärynäsiideriä
  • 5 dlvettä
  • 2peukalopään kokoista hillottua inkivääripalaa
  • 6kanelitankoa
  • 1vaniljatanko halkaistuna
  • 2,5 dlruokosokeria
  • 2 kgpäärynöitä

KERMAVAAHTO:

  • 5 dlkuohukermaa
  • sokeria maun mukaan
  • konjakkia tai konjakkipohjaista päärynälikööriä
  • suolattuja pistaasipähkinöitä murskattuna

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1.Valitse kattila, johon päärynät mahtuvat. Laita nesteet kattilaan, lisää mausteet ja sokeri. Kiehauta ja anna poreilla keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Kuori sillä aikaa päärynät.

2.Leikkaa hedelmän kanta alapäästään niin, että päärynä pysyy pystyssä. Laita päärynät varovasti kattilaan ja laita painoksi pienemmän kattilan kansi, jotta päärynät pysyvät liemessä.

3.Keitä päärynöitä keskilämmöllä noin 45 minuuttia tai kunnes ne ovat napakan kypsiä. Siirrä pois liedeltä.

4.Nosta kuumat päärynät huolellisesti pestyyn lasipurkkiin. Kaada keitinliemi päärynöiden päälle.

5.Siirrä päärynät jäähtymään.

6.Vatkaa kermavaahto ja sokeri kuohkeaksi. Mausta vaahto tilkalla konjakkia tai konjakkipohjaisella päärynäliköörillä.

7.Tarjoile päärynät konjakkivaahdon kanssa. Ripottele päälle pistaasipähkinämurskaa.
 

Vinkki!

Ruokosokerin voit korvata tavallisella sokerilla, jonka maustat fariinisokerilla.
VS-konjakkiin käytetty nuorin tisle on vähintään kaksi vuotta vanhaa, VSOP–konjakkiin vähintään neljävuotiasta ja XO-konjakkiin vähintään kuusivuotiasta.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä