Maku

Siideripäärynät ja vaahterasiirappivaahto

40 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
30 min
Ihanan houkuttelevan väriset siiderissä keitetyt päärynät tarjoillaan vaahterasiirapilla maustetun kermavaahdon kera. Tämä ei jätä ketään kylmäksi.
0
0
Julkaistu: 8.3.2015


Ainekset (6 kpl)

  • 3 kplpäärynöitä
  • 0,5 lpäärynäsiideriä
  • 1,5 dlsokeria
  • 0,5 kplsitruunanmehua
  • 0,5 tlaito vaniljasokeria
  • 0,25 tlsahramia

kermavaahto

  • 2 dlkermaa
  • 2-4 rklvaahterasiirappia
Tulosta

Sekoitetaan siiderin joukkoon mausteet ja kiehautetaan. Lisätään kuoritut sekä puolitetut päärynät ja keitellään hiljalleen puolisen tuntia tai tarpeen vaatiessa hiukan pidempäänkin. Keittoaika riippuu päärynöiden pehmeydestä. Päärynöitä käännellään muutamaan kertaan keittämisen aikana. Vatkataan kerma vaahdoksi ja maustetaan vaahterasiirapilla. Tarvittaessa voi lisätä hikan sokeria. Jäähdytetään päärynät ja asetellaan tarjoiluastiaan, lisätään kermavaahtoa päälle. 

MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »