Siideripäärynät ja vaahterasiirappivaahto

40 min
0
0

Siideripäärynät ja vaahterasiirappivaahto

Ihanan houkuttelevan väriset siiderissä keitetyt päärynät tarjoillaan vaahterasiirapilla maustetun kermavaahdon kera. Tämä ei jätä ketään kylmäksi.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 kpl)

  • 3 kplpäärynöitä
  • 0,5 lpäärynäsiideriä
  • 1,5 dlsokeria
  • 0,5 kplsitruunanmehua
  • 0,5 tlaito vaniljasokeria
  • 0,25 tlsahramia

kermavaahto

  • 2 dlkermaa
  • 2-4 rklvaahterasiirappia

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN30 min

Sekoitetaan siiderin joukkoon mausteet ja kiehautetaan. Lisätään kuoritut sekä puolitetut päärynät ja keitellään hiljalleen puolisen tuntia tai tarpeen vaatiessa hiukan pidempäänkin. Keittoaika riippuu päärynöiden pehmeydestä. Päärynöitä käännellään muutamaan kertaan keittämisen aikana. Vatkataan kerma vaahdoksi ja maustetaan vaahterasiirapilla. Tarvittaessa voi lisätä hikan sokeria. Jäähdytetään päärynät ja asetellaan tarjoiluastiaan, lisätään kermavaahtoa päälle. 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä