Siideri-sipulikeitto

1 h 5 min
4
2

Siideri-sipulikeitto

Ole kuin englantilainen ja keitä sipulikeittosi siideriliemeen! Cheddarilla ja maalaisleipäkuutioilla kuorrutettu keitto lämmittää sisuskaluja myöten.
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 800 gsipulia
  • 1 kplpurjoa
  • 25 gvoita
  • 5 dlkuivaa siideriä
  • 5 dllihalientä
  • 1 rklhunajaa
  • 1 rkltuoretta rosmariinia (hienonnettuna)
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Päälle

  • 75 gsavujuustoa (esim. cheddaria)
  • 75 gcheddarjuustoa (valkoista)
  • 6 kplmaalaisleipäviipaletta (paahdettuna)

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN40 min

Kuori ja viipaloi sipulit. Huuhdo ja viipaloi purjo.

Sulata voi kattilan pohjalla ja kuullota sipuleita ja purjoa voissa, kunnes sipuli ruskistuu hieman.

Lisää siideri, liemi, hunaja, rosmariini, laakerinlehdet, suola ja mustapippuri. Anna keiton hautua kannen alla noin 40 minuuttia.

Raasta juustot ja kuutioi paahdetut leivät.

Tarkista keiton maku ja jaa se kuuteen paistonkestävään keittokulhoon. Ripottele pinnalle leipäkuutioita ja juustoraastetta.

Gratinoi 225-asteisen uunin ylätasolla 7–10 minuuttia, kunnes juusto on ruskistunut kauniisti.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä