Kotivinkki

Siianmätitoast olutsiirapilla

0
0

Siianmätitoast olutsiirapilla

Teksti Kotivinkki
Kuvat Pirita Särmä, Pia Inberg
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • puolikassaaristolaislimppu
  • puolikasiso punasipuli
  • oliiviöljyä
  • 1 prksmetanaa
  • 75 gvalutettua siianmätiä
  • suolaa
  • koristeeksi rukolaa tai tilliä, punasipulia
  • kokonaisia roseepippureita
  • rouhittua mustapippuria

OLUTSIIRAPPI:

  • 1½ dlSinebrychoffin Jouluolutta
  • ½ dltummaa sokeria

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Tee ensin olutsiirappi. Sekoita olut ja sokeri kattilassa ja keitä seosta kokoon niin, että siitä tulee siirappimaista.

2. Leikkaa limpusta ohuita viipaleita, vähintään neljä jokaiselle ruokailijalle. Laita viipaleet uunipellille, sivele ohuesti olutsiirapilla ja mausta suolalla.

3. Paista leipiä 150-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia, kunnes viipaleet ovat kuivia ja rapeita.

4. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Paista sipuli rapeaksi pannulla oliiviöljyssä ja mausta suolalla.

5. Kokoa toastit leivästä, smetanasta, paistetusta sipulista ja mädistä. Koristele ja viimeistele mustapippurilla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä