Maku

Sienivatruskat

50 min
3.5
0

Sienivatruskat

Teksti Sari Taskinen
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 5 kplperunaa (jauhoinen)
  • 25 gvoita (sulatettuna)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 kplmunaa

Täyte

  • 1 dlsuolattuja sieniä
  • 2 dlkeitettyä riisiä
  • 1 rklvoita

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN15 min

Keitä perunat kuorineen. Kuori jäähtyneet perunat ja survo ne perunanuijalla soseeksi. Lisää voi, suola, vehnäjauhot ja muna. Työstä taikina käsin kimmoisaksi. Taikina saa olla pehmoisen kiinteää, ei löysää.

Ryöppää suolasienistä liika suola pois kiehauttamalla runsaassa vedessä. Hienonna sienet ja kuullota silppu voissa pannulla. Sulata voi keitetyn puuroriisin joukkoon. Mausta suolalla.

Muovaa taikina pötköksi, jaa paloiksi ja painele palat teevadin kokoisiksi levyiksi. Nosta ruokalusikallinen täytettä taikinapalojen päälle ja taita puolikuun muotoisiksi vatruskoiksi ja ummista.

Paista vatruskat 300-asteisessa uunissa niin, että pinnalle tullee kauniita pilkkuja. Voitele vatruskat lämpiminä voisulalla.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä