Kotivinkki

Sienitäytteiset uuniperunat – himpun verran raikkaammat potut täytetään pannulla pyörähtäneillä sienillä, lehtikaalilla ja kirsikkatomaateilla

1 h 20 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen1 h
Sienitäytteiset uuniperunat ovat ympäristöystävällinen valinta lautasellesi, kun suosit kotimaisia raaka-aineita. Kukin syöjä voi lisätä täytteeseen täyteläisyyttä annostelemalla potun päälle kaurafraichea omien mieltymysten mukaan.
0
0
Kuvat Hannes Paananen


Ainekset (6 annosta)

  • 6perunaa

Täyte

  • 1sipuli
  • 100 gluomukuningasvinokkaita tai siitakesieniä
  • 100 glehtikaalia
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 rklbalsamiviinietikkaa
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 1 tlyrttisekoitusta (esim. provencen yrtit tai pizzamauste)
  • 250 gkirsikkatomaatteja

Kastike

  • 1 prkkaurafraichea
Tulosta

Sienitäytteiset uuniperunat valmistetaan näin:

  1. Pese perunat. Pistele perunat haarukalla ja nosta uunivuokaan tai uunipannulle leivinpaperin päälle.
  2. Paista 175-asteisessa uunissa noin tunti. Kokeile kypsyyttä tikulla tai haarukalla.
  3. Tee täyte perunoiden kypsyessä. Hienonna sipuli ja viipaloi sienet. Huuhtele lehtikaalit, poista kovat lehtiruodit ja hienonna lehdet.
  4. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää sienet pannulle ja paista ne kauniin ruskeiksi. Lisää myös lehtikaalit ja jatka paistamista, kunnes kaali on pehmeää. Mausta seos balsamiviinietikalla, suolalla, pippurilla ja yrttiseoksella.
  5. Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit. Lisää tomaatit pannulle ja kuumenna.
  6. Leikkaa kuuman perunan pintaan ristikkäinen viilto ja purista se auki. Lusikoi täytettä ja kaurafraichea päälle.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »