Sienitäytteiset perunakakut

1 h 15 min
5
0

Sienitäytteiset perunakakut

Sienitäytteiset perunakakut ovat mainiota sormiruokaa. Juustoinen sienitäyte rapean perunakuoren sisällä luo täydellisen yhdistelmän.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 kpl)

taikina

  • 600 gperunamuusia
  • 2 kplkananmunaa
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 3 dlkorppujauhoja
  • 1 tlsuolaa

täyte

  • 200 gsieniä (suppilovahvero, herkkusieni, siitake)
  • 1 kplsipuli
  • 1 rklvoita
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 dlpersiljaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 150 gjuustoraastetta

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN45 min

Sekoita kananmunat perunamuusiin ja lisää suola.

Lisää vehnäjauhot ja korppujauhot. Sekoita hyvin ja anna taikinan turvota noin 30 min.

Valmista täyte hienontamalla sienet ja sipuli. Paista sieniä pannulla, kunnes niistä ei irtoa enää nestettä.

Lisää voi ja sipuli. Paista hetki, jotta sipuli kypsyy. Jäähdytä seos ja lisää hienonnettu persilja sekä juustoraaste. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Levitä leikkuulaudalle hieman korppujauhoja ja kaada taikina siihen. Muotoile taikinasta pötkö ja jaa se 8 osaan ja pyörittele osat palloiksi. Ota yksi pallo käteen ja taputtele se noin 10 cm kokoiseksi levyksi. Ota perunalevy kämmeneen ja lisää noin 2 rkl täytettä. Paina nyytti kiinni kämmenen avulla. Taputtele pallura leikkuulautaa vasten ohuemmaksi.

Paista perunakakut voissa miedolla lämmöllä paistinpannulla.

Vinkki!

Saat reseptiin tarvittavan määrän perunamuusia yhdestä 105 g perunamuusijauhepussista.
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä