Maku

Sienitäytteinen peltileipä

2 h
4
0

Sienitäytteinen peltileipä

MU
KA
0
4
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

  • 25 ghiivaa
  • 5 dlvettä
  • 1/2 rklsuolaa
  • 1 rklsokeria
  • 2 dlpellavansiemeniä
  • 1 dlvehnänalkioita
  • 6 dlvehnäjauhoja

Sienitäyte

  • 1 kplsipulia
  • 2 dlsuppilovahveroita
  • 200 gtuorejuustoa (esim. paprika-chili)
  • 50 gaurinkokuivattua tomaattia
  • 1/3 dlruohosipulia (silputtuna)

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri, pellavansiemenet ja vehnänalkiot. Alusta taikinaan vehnäjauhoja, kunnes se muuttuu kimmoisaksi ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista. Peittele kulho leivinliinalla ja jätä kohoamaan lämpimään paikaan noin puoleksi tunniksi.

Valmista täyte taikinan kohotessa. Pilko sipuli ja sienet. Paista niitä pannulla, kunnes sienistä irtoava neste on lähes haihtunut.

Siirrä seos kulhoon ja anna jäähtyä. Jos käytät öljyyn säilöttyjä tomaatteja valuta niistä ylimääräinen öljy pois. Pilko tomaatit ja lisää ne tuorejuuston kanssa kulhoon. Saksi sekaan vielä ruohosipulia. Sekoita täytteen ainekset.

Kumoa kohonnut taikina leivinpöydälle ja jaa se kahteen osaan. Kauli toinen osa taikinasta pellin kokoiseksi levyksi ja nosta se leivinpaperoidulle pellille. Kauli toinen osa samankokoiseksi levyksi ja nosta se pöydällä olevan leivinpaperin päälle. Anna kaulittujen levyjen kohota peiteltyinä vielä 20–30 minuuttia.

Levitä sienitäyte uunipellillä kohonneen taikinalevyn päälle. Nosta toinen taikinalevy sienitäytteen päälle kanneksi.

Paista sienitäytteistä peltileipää 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

•Sienitäytteinen peltileipä on maukasta sellaisenaan, eikä täytteensä vuoksi kaipaa levitteitä. Se on myös mainio valmiiksi täytetty retkieväs.Uutta makua leipään saat käyttämällä erilaisia tuoreita tai säilöttyjä sieniä, sekä vaihtelemalla tuorejuustoja. Myös kinkkua, yrttejä ja juustoraastetta kannattaa kokeilla.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä