Maku

Sienisarvet

50 min
5
0

Sienisarvet

Retrot sarvet ovat täällä taas! Täytä rahkavoitaikina kantarelleilla ja fetalla tai muulla lempijuustollasi. 
Teksti Kati Pohja
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

Taikina

  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 125 gvoita (pehmeää)
  • 125 gmaitorahkaa

Täyte

  • 5 dlkantarelleja (puhdistettuna ja paloiteltuna)
  • 2 kplkesäsipulia
  • 1 rklvoita
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • 100 gfetajuustoa (rasvaa 25 %)

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Pinnalle

  • 25 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (1/2 dl raastetta)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN10 min

Valmista sienisarvet näin:

Yhdistä jauhot ja leivinjauhe kulhossa. Sekoita joukkoon pehmeä voi ja rahka. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin täytteen valmistelun ajaksi.

Kuumenna paloiteltuja kantarelleja pannulla, kunnes niistä irtoava neste on lähes haihtunut.

Hienonna sipulit ja lisää ne pannulle. Lisää myös voi ja paprikajauhe. Paista sekoitellen, kunnes sipulit ovat kuullottuneet.

Anna seoksen jäähtyä hetki. Murustele joukkoon fetajuusto.

Jaa taikina kahtia. Kauli palat jauhotetulla pöydällä pyöreiksi (à Ø 30 cm) levyiksi. Jaa molemmat levyt kuuteen sektoriin.

Nosta jokaisen sektorin leveämpään päähän täytettä ja kääri rullalle leveästä päästä alkaen. Nosta rullat leivinpaperin päälle pellille ja taivuta ne sarven muotoon.

Voitele sarvet munalla ja ripottele päälle hiukan juustoraastetta.

Paista sienisarvet 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Tarjoa kantarellisarvet lämpiminä.

Vinkki!

Täytteen fetan voit hyvin korvata emmentaaliraasteella, vuohenjuustolla tai tuorejuustolla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä