Maku

Sienisalaatti ja tillipesto

25 min
4
0

Sienisalaatti ja tillipesto

GL
KA
MU
0
4
Teksti Marita Joutjärvi
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 2 dlsuolattuja sieniä (haapa- ja karvarouskuja ryöpättynä)
  • 1/2 kplpunasipulia (hienonnettuna)
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 dlranskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 1 dlkuohukermaa (vaahdotettuna)

Tillipesto

  • 50 gtuoretta tilliä
  • 3 rklpinjansiemeniä (paahdettuna)
  • 2 rklparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/2 dloliiviöljyä

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Hienonna valutetut sienet. Yhdistä sieni- ja sipulisilppu. Mausta seos pippurilla.
Sekoita mukaan ranskankerma ja kermavaahto. Tarkista sienisalaatin maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
Mittaa peston ainekset, paitsi öljy, tehosekoittimen kulhoon. Hienonna ainekset tasaiseksi. Lisää öljyä joukkoon vähitellen, kunnes tillipesto on tasaista.
Jaa sienisalaatti tarjolle esim. ruokalusikoihin, ja levitä päälle tillipestoa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä