Maku

Sienirullat

1 h 50 min
5
0

Sienirullat

KA
MA
MU
0
5
Teksti Saara Törmä
Kuvat Tommy Selin
Tulosta
Mainos

Ainekset (40 kpl)

Täyte

  • 1 dlohrasuurimoita
  • 1 kplsipulia
  • 400 gtuoreita herkkusieniä
  • 2 rklruokaöljyä
  • 100 gaurinkokuivattua tomaattia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1 rklsoijakastiketta
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 rkltuoretta basilikaa (silputtuna)
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 tlsuolaa

Taikina

  • 2 dlruisjauhoja
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 1/2 dlvettä
  • 2 rklruokaöljyä

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN1 h 30 min
PASSIIVINEN20 min

Keitä rikotut ohrasuurimot kypsiksi pussin ohjeen mukaan.

Kuori ja silppua sipuli. Raasta sienet karkeaksi raasteeksi tai silppua ne keittiöveitsellä.

Kuumenna pannulla öljy ja paista sieniä ja sipulia, kunnes seos on täysin kuivaa ja saanut hiukan väriä. Lisää valutettu ohra sekä loput täytteen aineet. Sekoita tasaiseksi ja nosta täyte jäähtymään.

Tee taikina. Sekoita kulhossa kuivat aineet ja lisää vesi ja öljy. Puristele taikina tasaiseksi. Jaa taikina 40 osaan ja kauli tai pulikoi pala kerrallaan jauhotetulla pöydällä ohueksi, pyöreäksi letuksi, jonka halkaisija on noin 13 cm.

Nosta letulle muutama lusikallinen täytettä. Taita letun reunat täytteen päälle ja kääri lettu napakaksi rullaksi. Nosta sulla jauhotetulle tarjottimelle. Kun olet tehnyt kaikki rullat, pakasta ne tarjottimen päällä. Pussita jäätyneet sienirullat.

Ennen tarjoilua, levitä jäiset sienirullat pellille. Paista sienirullia 225-asteisessa uunissa noin 20 min. Käännä sienirullat kerran paiston aikana.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä