Maku

Sienirisotto kahdelle

25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
Sienirisotto syntyy kätevästi kuivatuista sienistä! Mehevän kostea risotto saa makua sitruunasta, parmesaanista ja lorauksesta siideriä.
MU
4.3
0
Julkaistu: 4.4.2016


Ainekset (2 annosta)

  • 10 gkuivattuja herkkutatteja
  • 2 dlvettä
  • 1 1/2 rkloliiviöljyä
  • 1 kplsipulia (pieni)
  • 1 3/4 dlrisottoriisiä
  • 1 dlkuivaa siideriä (omena)
  • 2 dlvettä (sienien liotusvesi)
  • 2 dlkasvislientä
  • 1/2 dlkuohukermaa
  • 1/2 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1/4 tlmustapippuria
Tulosta

Aloita sienirisoton valmistaminen liottamalla sieniä kylmässä vedessä pari tuntia. 

Purista sienet kuivaksi ja silppua ne. Haihduta kasarissa sienistä enin neste.

Lisää öljy ja hienonnettu sipuli. Sekoita mukaan riisit ja kääntele, kunnes riisi on muuttunut läpikuultavaksi. Älä ruskista.

Kaada kasariin siideri, ja kun se on haihtunut, aloita nesteen lisääminen kauhallinen kerrallaan. Maistele ja varmista, ettei riisi pääse kypsymään yli. Kypsymisaika on noin 15 minuuttia.

Sekoita joukkoon kerma, parmesaani ja sitruunankuoriraaste. Mausta pippurilla.

Tarkista maku ja tarjoa sienirisotto heti.

Kommentoi »