Maku

Sienirisotto

3 h 30 min
4.8
0

Sienirisotto

Taivaallinen sienirisotto syntyy kuivatuista herkkutateista.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 30 gkuivattuja herkkutatteja
  • 5 dlvettä herkkutattien liotukseen
  • 4 dlrisottoriisiä (arborio tai carnaroli)
  • 2 kplsalottisipulia
  • 2 rkloliiviöljyä paistamiseen
  • 2 dlkuivaa valkoviiniä

Sieniliemi

  • herkkutattien liotusvesi
  • 1 lkasvislientä
  • 8 kpltuoretta timjamin oksaa

Viimeistelyyn

  • 50 gvoita
  • 1½ dlvastaraastettua parmesaania
  • 1 dltuoretta lehtipersilijaa hienonnettuna
  • suolaa ja mustapippuria myllystä

Tee näin

3 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN3 h

Laita kuivatut herkkutatit likoamaan kylmään veteen vähintään kolmeksi tunniksi. Siivilöi sienten liotusvesi talteen. Purista sienet kuivaksi ja leikkaa veitsellä sopivan kokoisiksi suupaloiksi.
Laita kattilaan sienten liotusliemi, kasvisliemi ja timjamin oksat. Kuumenna sieniliemi kiehuvaksi ja anna kiehua noin 5 minuuttia miedolla lämmöllä. Pidä sieniliemi kuumana risoton valmistuksen ajan.
Kuumenna pannu tai kasari liedellä ja lisää sienet. Paista kunnes sienistä on haihtunut suurinosa nesteestä. Lisää pannulle öljy ja sipulit. Kuullota muutaman minuutin ajan.
Lisää pannulle risottoriisi ja sekoita keskilämmöllä kunnes riisi on muuttunut läpikuultavaksi. Älä anna ruskista.
Lisää pannulle valkoviini ja anna viinin haihtua. Aloita sieniliemen lisääminen kauhallinen kerrallaan, kun suurin osa liemestä on imeytynyt riiseihin lisää seuraava kauhallinen. Risotto on valmista kun riisi on kypsää, mutta vielä napakkaa. Kypsennysaika on noin 15 minuuttia.
Lisää risoton joukkoon voi ja parmesaaniraaste. Mausta sienirisotto mustapippurilla ja hienonnetulla lehtipersiljalla.
Tarkista maku ja tarjoile heti.

MITÄ PIDIT?
4.8
Katso myös nämä