Sienipiiras (Rasstegai)

1 h 15 min
3.5
0

Sienipiiras (Rasstegai)

Teksti Saara Törmä
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 kpl)

Taikina

  • 2 dlrasvatonta maitoa
  • 15 ghiivaa
  • 1 kplmunaa
  • 1 tlsuolaa
  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 100 gvoita

Täyte

  • 300 gsiitakesieniä
  • 1 kplsipulia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rklvoita
  • 120 gsmetanaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 kplmunaa

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN55 min

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna ja suola sekä vehnäjauhot vähitellen. Lisää lopuksi pehmeä voi ja alusta taikina tasaiseksi. Ripottele taikinalle jauhoja, peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä puolisen tuntia. Tee taikinan kohotessa täyte.

Silppua sienet ja sipuli, hienonna valkosipulinkynsi ja paista pannulla voissa. Nosta pannu liedeltä ja lisää smetana sekä mausteet. Kun seos on hieman jäähtynyt, sekoita joukkoon puolet munasta.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja kauli ohueksi levyksi. Ota taikinasta muotilla tai leikkaa pientä lautasta mallina käyttäen halkaisijaltaan 10–12 sentin pyörylöitä. Pane lusikallinen täytettä jokaisen pyörylän keskelle ja rypytä reunat täytteen päälle, kuin tekisit karjalanpiirakkaa tai pyöreää perunapiirakkaa.

Nosta rasstegait pellille leivinpaperin päälle. Voitele leivonnaisten reunat lopulla munalla ja paista piiraita 225 asteessa noin 15 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä