Maku

Sienipiirakka pekonilla ja taateleilla

1 h 20 min
5
0

Sienipiirakka pekonilla ja taateleilla

Tämän sienipiirakan salaisuus on suolaisen pekonin ja makean taatelin yhdistelmä. Tähtikuvioilla koristeltuna se on pikkujoulujen kaunein herkku!
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 125 gvoita (kylmää)
  • 4 1/2 dlhiivaleipäjauhoja
  • 1 tlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 kplmunaa (M-koko)
  • 3 rklvettä (kylmää)

Täyte

  • 1 lkantarelleja (tai suppilovahveroita)
  • 120 gpekonia
  • 1 kplsipulia
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 2 rklpersiljaa
  • 1 tlkirveliä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 200 gsmetanaa
  • 2 kplmunaa
  • 1 dltaateleita (paloiteltuna)
  • 100 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)

Voitelu

  • 1 kplmunaa

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN40 min

Nypi voi, jauhot, sokeri ja suola keskenään. Lisää muna ja vesi. Sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Perkaa ja paloittele sienet. Paista niistä ylimääräinen neste pois pannulla. Siirrä sivuun.

Silppua pekoni ja kuorittu sipuli. Paista ne pannulla öljyssä. Lisää sienet ja mausteet. Jäähdytä hetki ja sekoita joukkoon loput täytteen ainekset.

Ota taikinasta noin kolmannes sivuun. Kauli loppu taikina puolen sentin paksuiseksi levyksi. Nosta se voideltuun piirakkavuokaan (Ø noin 22 cm). Taputtele kiinni reunoihin.

Kaada täyteseos pohjan päälle. Kauli loppu taikina ohueksi levyksi ja ota siitä tähtimuotilla koristeita. Liimaa koristeet vedellä taikinan reunoille. Tee halutessasi vielä muutama joulutorttutyylinen koriste piirakan päälle. Voitele kuviot munalla.

Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasoa alemmalla tasolla noin 40 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä