Maku

Sienipiiraat italialaisittain

3 h
0
0

Sienipiiraat italialaisittain

MU
KA
0
0
Teksti Marja Samuli
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 kpl)

Juuritaikina

  • 2 dlvettä
  • 10 ghiivaa
  • 2 dlgrahamjauhoja

Lisäksi

  • 1/2 dlvettä
  • 1/2 rklsiirappia
  • 1 tlsuolaa
  • 10 ghiivaa
  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 25 gjuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)

Päälle

  • 400 gyrttitomaattimurskaa
  • 1 1/2 rklbalsamiviinietikkaa
  • 1/2 tlrosmariinia
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 tlsokeria
  • 2 dlfetajuustoa (rasvaa 18 %) (kuutioituna)
  • 1/2 dlkivettömiä oliiveja (viipaloituna)
  • 2 dlsuppilovahveroita

Tee näin

3 h
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN2 h 35 min

Pane kulhoon haalea vesi ja sekoita joukkoon loput taikinajuuren aineksista. Nosta sivuun pariksi tunniksi ja jatka leipomista, kun juuri kuplii ja tuoksuu happamalta.
Lisää taikinajuureen loppu haalea vesi ja muut ainekset ja alusta taikinasta pehmeä taikinapallo. Peitä taikina liinalla ja nosta lämpimään. Anna kohota 15 minuuttia.
Valmista sillä aikaa sienet ja tomaattikastike. Pilko puhdistetut sienet pienemmiksi ja paista voissa tai öljyssä pannulla, kunnes niissä oleva neste on haihtunut. Mausta suolalla ja rouhitulla pippurilla. Nosta sivuun.
Valmista tomaattikastike. Pane pannulle tomaatti-sipulimurska ja lisää balsamiviinietikka. Mausta seos suolalla, pippurilla ja sokerilla. Keitä kokoon noin 5 minuuttia, kunnes seos on paksua pyreetä.
Alusta taikinaa öljyä apuna käyttäen vielä noin 10 minuutin ajan. Kumoa taikinapallo sitten öljytylle leivinpaperille ja jaa neljään osaa. Kauli paloista matalia soikeita taikinapaloja.
Anna nousta 10 minuuttia. Sivele pintaan tomaattiseos ja jaa sen päälle sienet, salaattijuustokuutiot ja oliiviviipaleet.
Paista 225 asteessa (kiertoilmauunissa 200 asteessa) noin 25 minuuttia, kunnes pohja on saanut kauniin paistovärin. Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä väli- tai iltapalana.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä