0(0)
Sienipestopasta – suppilovahveroista surautettu pesto on rakkautta ensi haarukallisella
15 min
Sienipestopasta hurmaa takuulla sinutkin! Laita pasta kiehumaan, suppispesto surraamaan ja kas, herkkuateria onkin jo valmis.
27.8.2018
 |
Maku
Reseptin ainekset
Sienipesto
6 dlsuppilovahveroita
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 dlauringonkukansiemeniä
4 rkloliiviöljyä
4 rklpastan keitinvettä
1valkosipulinkynsi
1 rkubasilikaa
1 dlparmesaaniraastetta
½ tlsuolaa
Lisäksi
300 gpappardellea

Valmista sienipestopasta näin:

  1. Paista suppilovahveroita kuumalla, kuivalla pannulla, kunnes niiden neste on haihtunut. Säästä halutessasi pari sientä koristeeksi.
  2. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Mittaa kaikki peston ainekset korkeaan kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella.
  4. Sekoita sienipesto kuuman pastan joukkoon.

Pesto onnistuu loistavasti myös kuivatuista sienistä (20 g). Liota niitä ensin noin tunti ja käytä pestoon pastan keitinveden sijaan sienten liotusvettä.

Voit myös pakastaa pestoa. Se säilyy pakkasessa pari kuukautta.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.