Maku

Sienipestopasta – suppilovahveroista surautettu pesto on rakkautta ensi haarukallisella

15 min
0
0

Sienipestopasta hurmaa takuulla sinutkin! Laita pasta kiehumaan, suppispesto surraamaan ja kas, herkkuateria onkin jo valmis.
Tulosta
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Timo Villanen

Ainekset

Sienipesto

  • 6 dlsuppilovahveroita
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 dlauringonkukansiemeniä
  • 4 rkloliiviöljyä
  • 4 rklpastan keitinvettä
  • 1valkosipulinkynsi
  • 1 rkubasilikaa
  • 1 dlparmesaaniraastetta
  • ½ tlsuolaa

Lisäksi

  • 300 gpappardellea

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Valmista sienipestopasta näin:

  1. Paista suppilovahveroita kuumalla, kuivalla pannulla, kunnes niiden neste on haihtunut. Säästä halutessasi pari sientä koristeeksi.
  2. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Mittaa kaikki peston ainekset korkeaan kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella.
  4. Sekoita sienipesto kuuman pastan joukkoon.

Pesto onnistuu loistavasti myös kuivatuista sienistä (20 g). Liota niitä ensin noin tunti ja käytä pestoon pastan keitinveden sijaan sienten liotusvettä.

Voit myös pakastaa pestoa. Se säilyy pakkasessa pari kuukautta.

MITÄ PIDIT?
0