Kotivinkki

Sienipatee

0
0

Sienipatee

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • ¼ pktlehtitaikinaa
  • 1 dlkorppujauhoja
  • 1½ dlranskankermaa
  • 2 pientäsipulia
  • öljyä
  • 300 gsekasieniä
  • 150 gselleriä
  • 2luomukananmunaa
  • suolaa
  • maustepippuria
  • rasvaa vuoan voiteluun
  • kananmunaa voiteluun

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaisesti. Laita korppujauhot ranskankermaan turpoamaan.

2. Kuori ja silppua sipuli ja hauduta öljyssä pehmeäksi, älä ruskista. Pilko sienet tarvittaessa ja lisää sipulin joukkoon.

3. Kuori ja paloittele selleri pikkupaloiksi ja keitä kypsäksi suolavedessä. Lisää selleri sienten joukkoon ja hauduta hetki. Jäähdytä seos ja jauha massaksi tehosekoittimessa.

4. Sekoita massan joukkoon munat ja korppujauhoseos sekä mausteet.

5. Voitele vuoka ja kaada seos vuokaan.

6. Kauli taikina sopivaksi kanneksi vuokaan ja leikkaa lopusta taikinasta nauhat taikinan päälle.

7. Aseta taikina vuokaan kanneksi ja pistele haarukalla. Laita nauhat ristikkäin taikinalevylle ja voitele munalla.

8. Kypsennä pateeta uunin keskiritilätasolla 200 asteessa vesihauteessa noin tunti.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä