Maku

Sienipasteijat

2 h 10 min
4.3
0

Sienipasteijat

KA
0
4.3
Tällä ohjeella leivot herkullisimmat sienipasteijat ikinä! Salaisuutena on rahka-voitaikina ja maukas suppilovahvero-ohratäyte. Kokeile ja ihastu!
Teksti Outi Mehto, Elina Jyväs
Kuvat Lasse Lecklin
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

Taikina

  • 250 gvoita
  • 250 gmaitorahkaa
  • 2 dlruissihtijauhoja
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 5 dlsuppilovahveroita
  • 1 kplsipulia
  • 1 rklvoita
  • 2 dlohrasuurimoita (keitettynä kasvisliemessä)
  • 1 kplkeitettyä munaa (hienonnettuna)
  • 4 rklranskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 1 tlsuolaa
  • 3/4 tlmeiramia
  • 1/4 tlvalkopippuria

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Tee näin

2 h 10 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN1 h 20 min
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Aloita sienipasteijat sekoittamalla pehmeä voi ja maitorahka (Vaihekuva 1).

Yhdistä ruissihti- ja vehnäjauhot sekä leivinjauhe. Sekoita jauhoseos voi-rahkaseokseen nopeasti, jotta taikinaan ei synny sitkoa. Peitä taikina kelmulla ja nosta jääkaappiin noin tunniksi.

Puhdista ja hienonna sienet. Kuori ja silppua sipuli. Paista sienet ja sipuli voissa paistinpannussa. Nosta pannu levyltä ja anna seoksen jäähtyä.

Yhdistä sieniin keitetyt ohrasuurimot, hienonnettu muna, ranskankerma, suola, meirami ja valkopippuri (Vaihekuva 2).

Kauli taikina jauhotetulla alustalla noin 4 mm:n paksuksi levyksi. Ota taikinalevystä muotilla tai lasilla pyörylöitä (Ø 7–8 cm).

Lusikoi kullekin pyörylälle ruokalusikallinen täytettä. Taita puoliympyrän muotoiseksi pasteijaksi. Painele sauma haarukalla kiinni.

Voitele pasteijat munalla. Pistele pinta haarukalla.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia, kunnes sienipasteijat ovat kauniin värisiä (Vaihe 4).

Vinkki!

Voit korvata suppilovahverot myös muilla ruokasienillä! Pasteijat maistuvat mainioilta myös kaupan herkku- tai siitakesienistä valmistettuina. 250 g tuoreita sieniä vastaa noin 25 g kuivattuja sieniä.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä