Maku

Sienipannari

55 min
{
Aktiivinen25 min
Passiivinen30 min
KA
4.09
1
Kuvat Kirsi Salovaara


Ainekset (12 palaa)

  • 1 kplsipulia (hienonnettuna)
  • 5 dlsuppilovahveroita (hienonnettuna)
  • 1 rklruokaöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 5 dlkevytmaitoa
  • 3 kplmunaa
  • 2 1/2 dlhiivaleipäjauhoja
  • 1/2 dltuoretta basilikaa (hienonnettuna)

Raejuusto-munavoi

  • 1 kplkeitettyä munaa (hienonnettuna)
  • 100 graejuustoa
  • 50 gvoita
  • 4 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria
Tulosta

Paista sipuli-sienisilppua öljyssä, kunnes neste on kokonaan haihtunut.

Mausta seos suolalla ja myllystä rouhitulla pippurilla. Ota pannu levyltä ja anna jäähtyä.

Sekoita maitoon munat ja jauhot. Lisää joukkoon sieniseos sekä hienonnettu basilika tai persilja ja sekoita hyvin. Kaada seos voidellulla leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Kypsennä 225 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes sienipannarin pinta on kauniisti ruskistunut.

Valmista raejuusto-munavoi sekoittamalla ainekset yhteen.

Tarjoa lämpimän sienipannarin kanssa raejuusto-munavoita sekä raikasta salaattia.

Hyvänä sienivuonna ja, mikäli sää pysyy pitkään lämpimänä, metsistä löytyy vielä loka-marraskuussa runsaasti suppilovahveroita. Kerää herkkujen ainekset talteen!
MITÄ PIDIT?
4.09
1 kommentti