Sienipannari

55 min
4.3
1

Sienipannari

KA
1
4.3
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

  • 1 kplsipulia (hienonnettuna)
  • 5 dlsuppilovahveroita (hienonnettuna)
  • 1 rklruokaöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 5 dlkevytmaitoa
  • 3 kplmunaa
  • 2 1/2 dlhiivaleipäjauhoja
  • 1/2 dltuoretta basilikaa (hienonnettuna)

Raejuusto-munavoi

  • 1 kplkeitettyä munaa (hienonnettuna)
  • 100 graejuustoa
  • 50 gvoita
  • 4 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN30 min

Paista sipuli-sienisilppua öljyssä, kunnes neste on kokonaan haihtunut.

Mausta seos suolalla ja myllystä rouhitulla pippurilla. Ota pannu levyltä ja anna jäähtyä.

Sekoita maitoon munat ja jauhot. Lisää joukkoon sieniseos sekä hienonnettu basilika tai persilja ja sekoita hyvin. Kaada seos voidellulla leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Kypsennä 225 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes sienipannarin pinta on kauniisti ruskistunut.

Valmista raejuusto-munavoi sekoittamalla ainekset yhteen.

Tarjoa lämpimän sienipannarin kanssa raejuusto-munavoita sekä raikasta salaattia.

Vinkki!

Hyvänä sienivuonna ja, mikäli sää pysyy pitkään lämpimänä, metsistä löytyy vielä loka-marraskuussa runsaasti suppilovahveroita. Kerää herkkujen ainekset talteen!
MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä