Maku

Sieniohratto – ohrasuurimoista valmistettu risottomainen herkku haastaa italialaisen serkkunsa maulla ja helppoudella

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Sieniohratosta löytyy hyviä puolia vaikka muille jakaa: se on edullista, maistuu koko perheelle ja lumoaa vaativatkin kotikulinaristit täyteläisyydellään. Tämä ohje kannattaa siis ehdottomasti napata arkiruokalistalle!
MU
KA
2.5
0


Ainekset (4 annosta)

  • 1 lvettä
  • 1kasvisliemikuutio
  • 3 dlrikottuja, esikypsennettyjä ohrasuurimoita
  • 1 rs (200g)herkkusieniä
  • ½–1 (200 g)purjoa
  • 2 tlvoita tai rypsiöljyä
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 2 dlruokakermaa
  • 1 dlpecorinojuustoa raastettuna
Tulosta

Sieniohratto valmistetaan näin:

  1. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää liemikuutio ja huuhdotut suurimot.
  2. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Puhdista sienet ja lohko 6–8 osaan.
  4. Suikaloi purjo. Kuumenna rasva pannulla. Lisää sienet ja purjot. Kuumenna sekoitellen, kunnes sienet ovat hiukan ruskistuneet ja purjot kuullottuneet. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Valuta ohrasuurimoista tarvittaessa keitinvettä pois. Lisää suurimoiden joukkoon sieni-purjoseos ja sekoita.
  6. Kaada joukkoon kerma ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää lopuksi ⅔ juustoraasteesta. Sekoita.
  7. Ripottele loppu juustoraaste annosten pinnalle.
MITÄ PIDIT?
2.5
Kommentoi »