Maku

Pikaruokaa luonnosta! Rapsakat sieninugetit ja raikas yrttiaioli ovat sienestäjän suosikkisuolapala

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Lampaankäävästä valmistetut nugetit ovat kaikkien herkkua, sillä kiinteämaltoinen sieni on kuin tehty nugettien ja pihvien raaka-aineeksi.
KA
5
0
Julkaistu 15.8.2022


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • noin 600 glampaankääpää
  • 1 dlpankokorppujauhoja
  • ½ tlsuolaa

Paistamiseen

  • ½ dlrypsiöljyä
  • 2 rklvoita

Yrttiaioli

  • 2 dlmajoneesia
  • 1 dlyrttejä hienonnettuna, esim. persiljaa, basilikaa, timjamia, ruohosipulia
  • 1valkosipulinkynsi
  • ½ tlmustapippuria
Tulosta

Sieninugetit ja yrttiaioli – ohje:

  1. Puhdista lampaankäävät ja paloittele noin 4 × 5 cm paloiksi. Riko muna kulhoon ja sekoita haarukalla. Mittaa pankokorppujauhot toiseen kulhoon ja lisää suola.
  2. Kasta sienipalat yksitellen ensin munassa ja kierittele sen jälkeen pankoseoksessa.
  3. Kuumenna pannulla voita ja öljyä, kunnes voi hiukan ruskistuu. Nosta lampaankääpänugetteja pannulle ja kypsennä muutamia minuutteja käännellen, kunnes ne ovat kauttaaltaan kullanruskeita.
  4. Sekoita majoneesiin hienonnetut yrtit ja valkosipuli sekä mustapippuri. Tarjoa lampaankääpänugettien kanssa.
Kommentoi »