5(1)
Pikaruokaa luonnosta! Rapsakat sieninugetit ja raikas yrttiaioli ovat sienestäjän suosikkisuolapala
Kasvis
30 min
Lampaankäävästä valmistetut nugetit ovat kaikkien herkkua, sillä kiinteämaltoinen sieni on kuin tehty nugettien ja pihvien raaka-aineeksi.
15.8.2022
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
noin 600 glampaankääpää
1 dlpankokorppujauhoja
½ tlsuolaa
Paistamiseen
½ dlrypsiöljyä
2 rklvoita
Yrttiaioli
2 dlmajoneesia
1 dlyrttejä hienonnettuna, esim. persiljaa, basilikaa, timjamia, ruohosipulia
1valkosipulinkynsi
½ tlmustapippuria

Sieninugetit ja yrttiaioli – ohje:

  1. Puhdista lampaankäävät ja paloittele noin 4 × 5 cm paloiksi. Riko muna kulhoon ja sekoita haarukalla. Mittaa pankokorppujauhot toiseen kulhoon ja lisää suola.
  2. Kasta sienipalat yksitellen ensin munassa ja kierittele sen jälkeen pankoseoksessa.
  3. Kuumenna pannulla voita ja öljyä, kunnes voi hiukan ruskistuu. Nosta lampaankääpänugetteja pannulle ja kypsennä muutamia minuutteja käännellen, kunnes ne ovat kauttaaltaan kullanruskeita.
  4. Sekoita majoneesiin hienonnetut yrtit ja valkosipuli sekä mustapippuri. Tarjoa lampaankääpänugettien kanssa.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.