Kotivinkki

Sienimuhennos

0
0

Sienimuhennos

Nyt nautitaan sienistä! Pienestäkin tatti-, kantarelli- tai haperosaaliista saa pyöräytettyä samettisen muhennoksen.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Satu Nyström, Nico Backström
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • ½-1 lsieniä
  • 2sipulia
  • voita
  • 2 tlvehnäjauhoja
  • 2 dlkermaa
  • 1 prksmetanaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 dlpunaleimaemmentalia

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Sienimuhennos

1. Putsaa ja pilko ½–1 litraa sieniä.
2. Kuori ja hienonna kaksi sipulia. Pais­ta sieniä ja sipuleita nokareessa voita, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut lähes kokonaan.
3. Lisää pannulle 2 tl vehnä­jauhoja. Sekoita ja kaada päälle 2 dl kermaa. Keitä 3–5 minuut­tia.
4. Lisää pieni purkki smetanaa, suolaa ja mustapippuria. Jaa muhennos neljään annoskulhoon ja ripottele pinnalle reilusti punaleimaemmentalia.
5. Kuorruta 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Nauti rapeakuorisen leivän kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä