Maku

Sienicannelonit

50 min
5
0

Sienicannelonit

MU
0
5
Supermehevät sienicannelonit onnistuvat hyvin sekä viljellyistä että metsäsienistä. Pastaputkien täyttäminen sujuu joutuisammin tuorepastalevyjä käyttämällä. 
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 250 gtuorepastaa (tuorelasagnelevyjä)

Sienitäyte

  • 500 gherkkusieniä (tai suppilovahveroita tai kantarelleja)
  • 1 kplsipulia
  • 30 glehtiselleriä (1 pieni varsi)
  • 1 rkltuoretta timjamia (lehtiä)
  • 1 rklvoita (tai öljyä)
  • 2 rklkuohukermaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 3 rklparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 3 rkllehtipersiljaa (silputtuna)

Juustokastike

  • 30 gvoita
  • 2 1/2 rklvehnäjauhoja
  • 5 dlkevytmaitoa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 100 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (raastettuna)

Pinnalle

  • 4 rklparmesaanijuustoa (raastettuna)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN20 min

Silppua sienet, sipuli, sellerinvarsi ja yrtit. Paista sieni-sipuli-selleriseosta timjaminlehtien kanssa, kunnes sipuli on kypsää ja sienistä irronnut neste haihtunut.

Lisää kerma ja mausta seos suolalla ja pippurilla. Kuumenna hetki. Lisää lopuksi parmesaaniraaste ja persiljasilppu. Anna seoksen jäähtyä hetki.

Nosta reilu annos täytettä jokaisen lasagnelevyn päälle. Kääri rullalle ja pane rullat joko yhteen isoon öljyttyyn uunivuokaan tai annosvuokiin. Jos täytettä jää yli, säästä se cannellonien pinnalle.

Valmista juustokastike. Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja maito samalla hyvin sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua hetki. Lisää mausteet ja juustoraaste. Kaada kastike cannellonien päälle.  Ripottele päälle sieniseosta ja parmesaaniraastetta.

Kypsennä 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Vinkki!

Voit tehdä isoja cannelloneja kokonaisista tai pikkurullia puolitetuista lasagnelevyistä. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä