Kotivinkki

Makoisat sienibruschetat haastavat italialaiset serkkunsa – rapean maalaisleivän päälle levitetään aavistuksen makea, sipulinen täyte

15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
Sienibruschetat maistuvat iltapalana tai keittojen lisukkeena. Voit myös jakaa täytteen kahdeksalle pienemmälle leipäviipaleelle ja tarjota bruschetat aterian alkupalana.
KA
0
0
Julkaistu: 7.5.2020


Ainekset (4 annosta)

  • 4maalaisleipäviipaletta
  • 1valkosipulinkynsi
  • 1 rkl + 1 rkloliiviöljyä
  • 400 gherkkusieniä
  • 2makeaa sipulia
  • 1rosmariininoksa
  • ½ tlsuolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 1 rklhunajaa
  • 2 tlbalsamiviinietikkaa

Lisäksi

  • ½ dlraastettua parmesaania
Tulosta

Sienibruschetat valmistetaan näin:

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Levitä leipäviipaleet uunipellille. Kuori ja puolita valkosipulinkynsi ja hiero leivät molemmin puolin valkosipulilla. Pirskottele leiville ruokalusikallinen oliiviöljyä. Paahda leipiä kuumassa uunissa 7–8 min.
  2. Viipaloi herkkusienet. Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi. Paista sieniä, sipulia ja rosmariininoksia öljyssä kuumalla pannulla noin 5 minuuttia. Lisää suola ja pippuri sekä hunaja ja etikka pannulle.
  3. Lusikoi sieni-sipuliseos paahdetuille leiville. Raasta parmesaania päälle.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »