Maku

Sieni-omenatartaletit – syksyn paras gluteeniton suolapala

55 min
GL
0
0

Syksyn sienet ja omenat paritetaan nyt chilin ja roseepippurin kanssa! Ihanat gluteenittomat pohjat pysyvät koossa voin sijaan parmesaanijuustolla.
Tulosta
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (6 kpl)

Gluteeniton pohja

  • 100 gparmesaanijuustoa
  • 2 dlmantelijauhetta
  • 1 dlteff-jauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • ½ tlsuolaa
  • 1muna
  • 2 rklvettä

Voitelu

  • 2 rklvoita tai margariinia

Täyte

  • 1 litrasuppilovahveroita tai mustatorvisieniä
  • 1punasipuli
  • 1 chili
  • 2omenaa (pientä)
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 1muna
  • 1 dlrosmariinia, timjamia tai basilikaa
  • 1 tlsokeria
  • 1 tlroseepippuria (rouhittuna)
  • 1 tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria
  • ¼ tlmuskottipähkinää

Koristelu

  • 1 rklroseepippuria

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN25 min

Leivo sieni-omenatartaletit näin:

Raasta parmesaani hienoksi. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää parmesaani, muna ja kylmä vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa. Kääri kelmuun ja siirrä jääkaappiin odottamaan.

Puhdista ja paloittele sienet. Silppua sipuli ja chili. Viipaloi omenat ohuiksi. Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes neste on haihtunut. Lisää öljy, sipuli, chili ja omena. Kuullota.

Taputtele taikina voideltujen tartalettivuokien (Ø 10 cm) tai yhden ison vuoan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille.

Sekoita tuorejuusto, muna, yrtit ja mausteet. Annostele täyte pohjille. Painele päälle sieniseosta.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 25 minuuttia. Viimeistele sieni-omenatartaletit tuoreilla yrteillä.

MITÄ PIDIT?
0