Maku

Sieni-ohrapiirakka

1 h 5 min
{
Aktiivinen35 min
Passiivinen30 min
KA
4.33
0
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (10 palaa)

  • 380 gpiirakkataikinaa (pakaste)
  • 1 dlohrasuurimoita
  • 1 1/2 dlkantarelleja (pakastettuja)
  • 1 kplsipulia
  • 1 kplkeitettyä munaa
  • 1 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 1 kplmunaa
  • 2 dlruokakermaa
  • 2 rklruohosipulia
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria
Tulosta

Painele sulanut taikina piirakkavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Keitä ohrahelmet kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna sulatetut ja valutetut sienet. Kuori ja hienonna sipuli ja muna. Kuumenna rasva pannulla ja kuullota sipulia hetki. Lisää sienet ja jatka paistamista vielä muutama minuutti. Sekoita ohrahelmiin sieni-sipuliseos ja hienonnettu muna. Kumoa täyte esipaistetulle piirakkapohjalle. Vatkaa munan rakenne rikki kulhossa. Lisää ruokakerma ja mausteet. Kaada seos täytteen päälle vuokaan ja jatka paistamista vielä noin 30 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4.33