Maku

Sieni-ohrahelmisalaatti

0
0

Sieni-ohrahelmisalaatti

Ohrahelmistä syntyy näppärästi ruokaisa salaatti. Parhaan sienikauden aikaan paista salaattiin suosikkisieniäsi, vaikkapa suppilovahveroita! Yrttien ja parmesaanin maustamana salaatti on todellinen herkku viileänä iltana.
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 2 dlohrahelmiä
  • 5 dlvettä
  • suolaa
  • 2 rklsitruunamehua
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 rklpersiljaa (tuoretta hienonnettua)

Sienet

  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 rklvoita
  • 2 kplsalottisipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynsiä
  • 1 rklrosmariinia (tuoretta hienonnettua)
  • 200 gsieniä (esim. suppilovahveroita, ruskeita herkkusieniä)

Tarjoiluun

  • parmesaania

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Keitä ohrahelmet kypsiksi 15 minuuttia suolalla maustetussa vedessä, tai pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta siivilässä.

Sekoita ohrahelmiin sitruunamehu, oliiviöljy ja silputtu persilja. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kuumenna paistinpannulla oliiviöljy ja voi keskilämmöllä. Lisää pannulle pilkotut salottisipulit, hienonnettu valkosipuli ja rosmariini. Kuullota sipuleita muutama minuutti kunnes ne pehmenevät hieman.

Nosta lieden lämpötilaa hieman ja lisää pannulle sienet. Ripauta päälle hieman suolaa ja pippuria. Paista sienet reilun ruskeiksi välillä käännellen reilu viitisen minuuttia sienistä riippuen.

Kaada sienet ohrahelmien päälle kuumina. Vuole päälle parmesaania ja ripauta päälle persiljasilppua.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä