Maku

Sieni-lihapullat

35 min
4
2

Sieni-lihapullat

Sieni-lihapullat ja perunasose – parempaa syysruokaa saa hakea! Suppilovahverot ja ketjap manis -kastike antavat lihapullille mahtavan maun. Kokeile vaikka!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 5 dlsuppilovahveroita (tai muita ruokasieniä)
  • 1 kplpurjoa
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (silputtuna)
  • 2 rklsoijakastiketta (ketjap manis)
  • 1 tltimjamia

Lisäksi

  • 400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 1 kplmunaa
  • 1/2 dlkorppujauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

Valmista syksyiset sienilihapullat näin:

Puhdista ja paloittele sienet. Paista niitä kuumalla pannulla, kunnes neste on haihtunut.

Halkaise ja huuhtele purjo, silppua se.

Lisää sienten sekaan pannuun öljy, purjo ja valkosipuli.

Paista keskilämmöllä, kunnes sipulit pehmenevät.

Mausta seos soijakastikkeella ja timjamilla. Ota pannu levyltä ja anna seoksen jäähtyä.

Yhdistä jauhelihaan sieniseos, muna, korppujauhot, suola ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi.

Pyörittele massasta kostutetuin käsin lihapullia ja nosta ne leivinpaperille uunipellille.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia kypsiksi ja kauniin värisiksi.

Tarjoa sieni-lihapullat perunasoseen kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä