Maku

Sieni-lihapullat

35 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
15 min
Sieni-lihapullat ja perunasose – parempaa syysruokaa saa hakea! Suppilovahverot ja ketjap manis -kastike antavat lihapullille mahtavan maun. Kokeile vaikka!
4
2
Julkaistu: 3.9.2014


Ainekset (4 annosta)

  • 5 dlsuppilovahveroita (tai muita ruokasieniä)
  • 1 kplpurjoa
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (silputtuna)
  • 2 rklsoijakastiketta (ketjap manis)
  • 1 tltimjamia

Lisäksi

  • 400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 1 kplmunaa
  • 1/2 dlkorppujauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
Tulosta

Valmista syksyiset sienilihapullat näin:

Puhdista ja paloittele sienet. Paista niitä kuumalla pannulla, kunnes neste on haihtunut.

Halkaise ja huuhtele purjo, silppua se.

Lisää sienten sekaan pannuun öljy, purjo ja valkosipuli.

Paista keskilämmöllä, kunnes sipulit pehmenevät.

Mausta seos soijakastikkeella ja timjamilla. Ota pannu levyltä ja anna seoksen jäähtyä.

Yhdistä jauhelihaan sieniseos, muna, korppujauhot, suola ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi.

Pyörittele massasta kostutetuin käsin lihapullia ja nosta ne leivinpaperille uunipellille.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia kypsiksi ja kauniin värisiksi.

Tarjoa sieni-lihapullat perunasoseen kanssa.

2 kommenttia