Sieni-leipävuoka

30 min
3.7
0

Sieni-leipävuoka

Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 10 kplpaahtoleipäviipaletta
  • 2 kplkesäsipulia (varsineen)
  • 10 dlkantarelleja
  • 1 rklruokaöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 6 rklpersiljaa (hienonnettuna)
  • 2 dlkevytmaitoa
  • 2 kplmunaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 200 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raasteena)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN20 min

Lado 2 litran vetoiseen voideltuun uunivuokaan puolet leipäviipaleista.

Hienonna sipulit ja paloittele sienet. Paista niitä rasvassa pannulla, kunnes sienten neste on haihtunut. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku. Lisää persiljasilppu. Levitä puolet seoksesta vuokaan leipien päälle. Lado päälle toinen leipäkerros ja levitä sille loput sieniseoksesta.

Sekoita maitoon munat, mausta seos suolalla ja kaada vuokaan leipien päälle. Ripottele päälle juustoraaste. Nosta sieni-leipävuoka uuniin alatasolle ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes munamaito on hyytynyt ja pinta kauniisti ruskistunut.

Tarjoa sieni-leipävuoka salaatin kanssa.

•Tähän ruokaan voit käyttää jo hieman kuivahtanutta leipää. Lisää silloin tarvittaessa maitoa 1–2 dl.

•Mehevä sieni-leipävuoka sopii mainiosti myös viikonlopun aamiaisbrunssilla tarjottavaksi.

•1 litraa tuoreita sieniä (300–500 g) vastaa noin 50 g:n kuivattuja tai noin 250 g (2–3 dl) ryöpättyjä tai omassa liemessä käsiteltyjä/pakastettuja sieniä.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä