Maku

Sieni-kaalimoussaka

45 min
0
0

Sieni-kaalimoussaka

MU
KA
0
0
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1 kplsipulia (hienonnettuna)
  • 300 gtuoreita herkkusieniä (paloiteltuina)
  • 200 gkeräkaalia (suikaloituna)
  • 3 dlporkkanaraastetta
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 2 rklsiirappia
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 tlmeiramia
  • 1 tloreganoa
  • 6 kplkeitettyä perunaa (paloiteltuina)

Valkokastike

  • 1 rklvoita
  • 3 rklvehnäjauhoja
  • 4 dlrasvatonta maitoa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 100 gjuustoa (rasvaa 9-11 %) (raastettuna)

Pinnalle

  • 1 dlkorppujauhoja
  • 50 gjuustoa (rasvaa 9-11 %) (raastettuna)

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Kuullota sipuli- ja sienisilppu öljyssä pehmeiksi. Lisää muut kasvikset ja anna niiden pehmetä noin 5 minuuttia. Sekoita välillä. Mausta suolalla, siirapilla, pippurilla ja yrteillä.
Valmista valkokastike. Sulata voi kattilassa. Sekoita jauhot rasvaan. Lisää maito ja sekoita koko ajan. Keitä kastiketta noin 3–5 minuuttia. Mausta lopuksi suolalla, pippurilla ja juustoraasteella.
Pane voideltuun keskisuureen uunivuokaan kerroksittain kasvisseosta, valkokastiketta ja perunaviipaleita. Kaada päällimmäiseksi valkokastiketta.
Ripottele pinnalle juustoraastetta ja korppujauhoja.
Kypsennä moussakaa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin kera.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä