Eteläamerikkalaiset empanadat täytetään sadonkorjuun kunniaksi chilin puraisemilla sienillä, perunalla ja maissilla. Näitä pikkupiiraita on mahdoton syödä vain yksi!
Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola ja kuutioitu voi monitoimikoneessa leikkuuterällä murumaiseksi. (Voit myös nyppiä ainekset käsin yhteen kulhossa.)
Lisää muna ja sitten vesi muutamassa erässä. Sekoita nopeasti taikinaksi. Lisää tarvittaessa vettä tai jauhoja.
Kääri taikina muovikelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Valmista sillä aikaa täyte. Silppua paistetut sienet.
Kuori ja silppua sipuli ja chili. Kuullota niitä pannulla voi-öljyseoksessa muutaman minuutin ajan.
Kuori ja kuutioi peruna pieneksi. Lisää pannulle perunat, maissi, mausteet ja sienet. Tarkista maku.
Kauli taikina jauhojen avulla ohueksi (2–3 mm) levyksi. Ota taikinasta muotilla pyörylöitä (Ø 8–10 cm). Lisää jokaisen pyörylän keskelle ruokalusikallinen täytettä.
Sivele taikinan reunat munalla ja taita puolikuun muotoisiksi piirakoiksi. Painele saumat kiinni haarukalla.
Voitele empanadat munalla ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla kauniin värisiksi, 20–25 minuuttia.