Sienestäjän suppilovahveropiiras

55 min
5
0

Sienestäjän suppilovahveropiiras

Sienipiiraan salaisuus on yksinkertaiset raaka-aineet. Tässä reseptissä sienen maku on ykkösjuttu.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

Pohja

  • 100 gvoita
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 rklvettä

täyte

  • 1 ltuoreita suppilovahveroita
  • 2 kplsipulia
  • 1 rklvoita
  • 1 tltimjamia
  • 2 kplkananmunaa
  • 2 dlkermaa
  • 1 tlsuolaa

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN40 min

Valmista pohja nyppimällä huoneenlämpöinen voi jauhoihin ja lisää lopuksi vesi. Laita taikina jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Puhdista sienet ja paloittele ne pienemmiksi. Hienonna myös sipulit.

Laita sienet pannulle ja paista niitä hetki kunnes neste on haihtunut.

Lisää voi ja hienonnetut sipulit. Paistele hetki kunnes sipuli on kuullottunut. Mausta seos ja nosta jäähtymään.

Painele taikina piirasvuokaan ja lisää täyte.

Kaada päälle munakermaseos.

Paista 200 asteessa noi 30-40min kunnes pinta on kauniin värinen. 

Vinkki!

Voit halutessasi lisätä päälle vielä juustoraastetta.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä