Maku

Sienestäjän maustekakku – valkosuklaakuorrutus kruunaa aromaattisen kahvikakun

1 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
1 h
Intohimoinen ruokasieniharrastaja Leena Almgrén leipoo joka syksy rakastamansa kahvikakun, joka saa yllättävän makusäväyksen kuivatusta ja jauhetusta sikurirouskusta. Sikurirousku on Leenan ehdoton suosikkisieni, sillä se sopii erinomaisesti jälkiruokiin ja leivonnaisiin. Aromaattisen sienen maussa on häivähdys currya ja lakritsia. Kokeile ja ihastu sienestäjän maustekakkuun!
3
0
Julkaistu: 4.10.2018


Reseptin ainekset (20 palaa)

Sienestäjän maustekakku

  • 150 gpehmeää voita tai margariinia
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 3 munaa
  • 3 dlspelttijauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlsikurirouskujauhetta
  • 1 tllakritsijauhetta
  • ½ tlsuolaa
  • 1 dl marjoja (esim. puolukoita ja mustikoita)

Koristelu

  • 100 gvalkosuklaata
  • ½ dlmarjoja (esim. puolukoita ja mustikoita)
Tulosta

Sienestäjän maustekakku valmistuu näin:

  1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.
  2. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe, sikurirouskujauhe, lakritsijauhe ja suola.
  3. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita nuolijalla.
  4. Voitele ja jauhota tilavuudeltaan kahden litran kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan.
  5. Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla tunnin ajan. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä tarjoiluvadille.
  6. Kun kakku on täysin jäähtynyt, sulata valkosuklaa varovasti mikrossa. Jotta suklaa ei pala mikrossa, lämmitä sitä 15 sekuntia kerrallaan mikronkestävässä astiassa.Sekoita välillä ja toista, kunnes suklaa on täysin sulanut. Koristele maustekakku sulatetulla valkosuklaalla ja marjoilla. Sienetkin sopivat koristeeksi.

Leena lisää kakkutaikinan mausteeksi usein teelusikallisen itse keräämiään ja kuivaamiaan mesiangervonkukkia. Kakku maistuu hyvältä myös ilman valkosuklaakuorrutusta.

Kommentoi »