Maku

Ei mitään peruskauraa! Lempeä siemenpuuro odottaa sinua jääkaapissa

8 h 20 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen8 h
Sopivan tuhdin siemenpuuron mantelit ja siemenet odottavat jääkaapissa aamua. Surautuksen jälkeen puuro on valmis syötäväksi, ja se täyttää vatsan lempeästi.
GL
VE
4.67
0
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (4 annosta)

Siemenpuuro

  • 1 dlmanteleita
  • ½ dlauringonkukansiemeniä
  • ½ dlkurpitsansiemeniä
  • 1 rklpellavan- tai chiansiemeniä
  • 2 dlkaurahiutaleita
  • 4 dlmanteli- tai kauramaitoa
  • 1 dltaateleita (kivettömiä)
  • ½ tl suolaa
Tulosta

Siemenpuuro tehdään näin:

  1. Mittaa mantelit ja siemenet kulhoon ja täytä kulho vedellä. Mittaa toiseen kulhoon hiutaleet ja mantelimaito. Nosta kulhot jääkaappiin 2–8 tunniksi tai yön yli.
  2. Valuta mantelit ja siemenet siivilässä.
  3. Mittaa kaikki tuorepuuron ainekset tehosekoittimen kulhoon. Pyöräytä tasaiseksi. Maista ja mausta tarvittaessa sokerilla.
  4. Tarjoa siemenpuuro chiahillon tai tuoreiden vadelmien kanssa.

Lempeä siemenpuuro on ihanan muuntautumiskykyinen. Voit korvata mantelit pähkinöillä, kaurahiutaleet muilla hiutaleilla ja käyttää niitä siemeniä, joita kaapistasi löytyy. Mikä tahansa kasvimaito toimii nesteenä, ja kookosmaidolla puurosta saa vielä täyttävämmän. Tuhti puuro kaipaa kaverikseen raikkautta. Kokeile chiahilloa tai pilko kaveriksi hedelmiä ja marjoja. Annos täyttävää siemenpuuroa marjoilla toimii jopa päivällisenä, kokeiltu on!

MITÄ PIDIT?
4.67
Kommentoi »