Sianpääsyltty

5 h 30 min
0
0

Sianpääsyltty

Sianpääsylttyä tehdessä tulee käytettyä siasta niin sanotut hukkapalatkin.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

Pään keittäminen

  • 1/2 kplsianpäätä
  • suolaa (n. 1 rkl vesilitraa kohden)
  • 30 kplmaustepippuria
  • 4 kpllaakerinlehteä

Syltty

  • 1 kplsipuli
  • persiljaa (nippu)
  • inkivääriä
  • valkopippuria
  • mustapippuria
  • keitinnestettä

Tee näin

5 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN5 h

Keitä sianpäätä suolavedessä ja lisää sekaan maustepippurit ja laakerinlehdet. Keitä viitisen tuntia. Lisää vettä aina välillä ja kauho veteen muodostunut vaahto pois.

Nosta sianpään palaset pois esimerkiksi uunivuokaan. Siivilöi keitinvettä talteen. Ota sianpään palasista talteen kaikki käyttökelpoinen liha ja vähän läskiä.

Hienonna sianliha ja läski pieneksi. Hienonna sipuli ja freesaa se. Silppua persilja, lisää se ja freesattu sipuli lihojen sekaan. Lisää mausteet sekä siivilöityä keitinnestettä. Sekoita keskenään ja kaada kulhoon sellaisenaan tai kelmulla päällystettyyn kulhoon. Laita jääkaappiin jäähtymään ja hyytymään.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä