Maku

Sian lapapaistia sipuleiden kera

4 h 15 min
3
0

Sian lapapaistia sipuleiden kera

GL
LA
MA
MU
0
3
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Antti Hallakorpi
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 kpl)

  • 2000 gsianlapaa
  • 2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 10 kplsalottisipulia
  • 1 kplpurjoa
  • 2 rklsiirappia
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 1 kplkanelitankoa
  • 1/4 tlsuolaa

Tee näin

4 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN4 h

Mausta huoneenlämpöön otettu sian lapapaisti suolalla ja rouhitulla pippurilla. Sujauta paisti paistopussiin ja uunivuokaan. Anna maustua pari tuntia huoneenlämmössä.

Kuori ja paloittele sipulit ja viipaloi purjo. Pane purjopalat siivilään ja huuhdo ne juoksevalla, kylmällä vedellä. Pane kasvikset paistopussiin, lisää siirappi, laakerinlehdet, kanelitanko ja hiukan suolaa. Sulje pussi ja työnnä lihalämpömittari pussin läpi paistiin. Älä työnnä luuhun. Kypsennä 120-asteisessa uunissa kunnes lihalämpömittari näyttää 70–75 astetta.

Nosta paisti uunista ja anna rauhoittua 20 minuuttia ennen tarjoamista.Tarjoa kasvisten kanssa. Ne valmistuvat näppärästi samanaikaisesti paistin kanssa.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä