Maku

Sian kinkkupaisti ruistaikinakuoressa

4 h 25 min
5
0

Sian kinkkupaisti ruistaikinakuoressa

LA
MA
MU
0
5
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Antti Hallakorpi
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 3000 gkinkkua (luuton)
  • 1000 glanttua
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria (rouhittuna)
  • 1 rklsiirappia
  • 500 gruis-perunataikinaa (pakaste)

Tee näin

4 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN4 h

Poista nahka huoneenlämpöisestä kinkusta terävällä veitsellä leikaten. Jos kinkkupala ei ole harmaasuolattu, mausta se tässä vaiheessa suolalla ja pippurilla ja anna maustua tunnin ajan.

Nosta kinkku uunivuokaan tai leivinpaperoidun pellin päälle. Kuori lanttu ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi kuorimaveitsellä. Lado lanttuviipaleet limittäin paistin päälle. Ripottele mausteet pinnalle ja valuta siirappi päälle.

Kauli sulanut peruna-ruistaikina noin kolmen millimetrin paksuiseksi levyksi ja peitä kinkkupala taikinalla. Kääntele taikinalaidat kinkkupalan alle. Voitele pinta vedellä ja työnnä lihalämpömittari paistiin. Paista 150-asteisessa uunissa kunnes lihalämpömittari näyttää 70–75 astetta. Ota paisti pois uunista ja anna sen rauhoittua 20 minuuttia ennen leikkaamista ja tarjoamista.

Tarjoa ruiskuoritaikina leipänä. Siihen kiinni jääneet lanttuviipaleet ja siankinkusta irronnut rasva maistuvat erittäin hyviltä.

Liha ja ruiskuoritaikina kaipaavat seurakseen vain hyvää sinappia.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä