Sherryllä ja räiskälerullilla höystetty lihaliemi (Flädlesuppe)

1 h
0
0

Sherryllä ja räiskälerullilla höystetty lihaliemi (Flädlesuppe)

Teksti Elisa Johansson
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 10 dllihalientä
  • 200 gnaudan paistijauhelihaa
  • 2 kplvalkuaista
  • 1 kpllaakerinlehteä
  • 1/2 tlmustapippuria (kokonaisia)

Lisäksi

  • 1/2 dlsherryä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/4 tljauhettua muskottipähkinää

Räiskäleet

  • 1 1/2 dlkevytmaitoa
  • 1 kplmunaa
  • 2 rklvehnäjauhoja
  • 1/4 tlsuolaa

Täyte

  • 75 gkeittokinkkua
  • 3/4 dlranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 2 rkltuoreyrttiseosta

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN

Kaada lihaliemi kattilaan. Sekoita jauheliha ja valkuaiset. Hienonna laakerinlehti ja mustapippurit morttelissa ja mausta liha. Lisää jauhelihaseos kiehuvaan lihaliemeen. Keitä hauduttaen keskilämmöllä 45–50 minuuttia.
Liemen hautuessa, sekoita maito, muna, jauhot ja suola keskenään tasaiseksi lettutaikinaksi. Paista taikinasta ohuehkoja isoja räiskäleitä. Käytä paistamiseen runsaasti voita.
Hienonna kinkku monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon ranskankerma ja pieneksi silputut yrtit. Levitä täyte jo hieman jäähtyneiden räiskäleiden päälle. Kiedo räiskäleet tiukoiksi rulliksi. Leikkaa rullat 1–2 cm levyisiksi viipaleiksi.
Siivilöi lihaliemi tiheän siivilän läpi. Kuumenna siivilöity liemi, mausta sherryllä, suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä.
Aseta kolme räiskälerullasuikaletta kullekin lautaselle, kaada mahdollisimman kuuma lihaliemi suikaleiden päälle. Koristele annos halutessasi lehtipersiljasilpulla ja tarjoile sherryllä ja räiskälerullilla höystetty lihaliemi heti.
•Juomasuositus: sherry ja vesi.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä