4(41)
Shakshuka
30 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 10 min
Vaikeasta nimestään huolimatta lämmittävä shakshuka on superhelppo valmistaa! Mausteisessa tomaattiliemessä kananmunat kysyvät täydellisen meheviksi ja fetajuusto viimeistee annoksen. Tämä lohturuoka sopii niin brunssille kuin päivällisellekin pitaleivän kera!
16.12.2014
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
2 kpltuoretta chiliä (vihreää)
1 kplsipulia
1/2 dloliiviöljyä
1 tlkorianterinsiemeniä (murskattuna)
1 tlpaprikajauhetta
1/2 tljuustokuminaa
450 gtomaattia (kokonaisia, säilöttyjä)
1 dlvettä
1 tlsokeria
1/2 tlsuolaa
6 kplmunaa
100 gfetajuustoa (rasvaa 25 %)
60 gkapriksia (1 prk pieniä, 60 g / 90 g)
2 dllehtipersiljaa (silputtuna)
1/4 tlmustapippuria
Lisäksi
4 kplpitaleipää

Shakshuka – ohje:

Halkaise ja huuhtele chilit, poista siemenet. Kuori ja silppua sipuli.

Kuullota öljyssä pannussa chili- ja sipulisilppu pehmeäksi ja läpikuultavaksi, muutama minuutti.

Lisää mausteet ja kuullota hetki sekoittaen.

Lisää säilötyt tomaatit, vesi, sokeri ja suola.

Hauduta keskilämmöllä ilman kantta 5 minuuttia, kunnes kastike hieman sakenee.

Riko munat yksitellen lasiin ja kaada ne sitten tomaattikastikkeeseen.

Hauduta keskilämmöllä kannen alla 5 minuuttia tai kunnes munaseos on hyytynyt.

Murenna päälle fetajuusto ja lisää valutetut kaprikset, silputtu lehtipersilja sekä mustapippuri.

Tarjoa shakshuka lämmitettyjen pitaleipien kanssa.

6 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo