Maku

Shabushabu

30 min
4
0

Shabushabu

LA
MA
MU
0
4
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 600 gnaudan ulkofileetä
  • 270 gtofua
  • 1/2 kplkiinankaalia
  • 1 kplpurjoa
  • 100 gsiitakesieniä
  • 200 gvehnänuudeleita

Dashi-liemi

  • 15 dlvettä
  • 3 kplkalaliemikuutioita (TAI 1 kombu-levä + 30g bonito-hiutaleita TAI dashi-liemijauhetta)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Leikkaa liha mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Onnistut parhaiten, kun pidät fileetä pakastimessa tunnin, pari ennen leikkamista, jolloin se on hieman kohmeista.

Kuivaa tofu talouspaperiin. Leikkaa se suupalan kokoisiksi paloiksi.

Leikkaa kiinankaali 5 cm:n levyisiksi suikaleiksi ja halkaistu, huuhdeltu purjo vinoviipaleiksi.

Puhdista sienet tarvittaessa ja leikkaa lakkiin ristikkäiset koristeviillot.

Asettele kaikki ainekset tarjottimelle ryhmittäin.

Kuumenna vesi shabushabupannussa, keraamisessa padassa tai kasarissa irtolevyllä ruokapöydässä.

Lisää dashi tai levä tai käytä liemikuutioita.

Kun liemi kiehuu, jokainen ruokailija panee pataan valitsemiaan kasviksia kypsymisjärjestyksessä. Lihaviipale kypsennetään heiluttelemalla sitä puikkojen puristuksessa kuumassa liemessä.

Kasta kypsiä aineksia kastikkeisiin ja nauti.

Keitä lopuksi nuudelit liemessä. Nauti nuudelit liemineen.

*Kata jokaiselle ruokailijalle lautanen, syömäpuikot lepuuttajalle sekä kaksi pientä kulhoa kastikkeita varten.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä