Setsuurikierteet

1 h 20 min
3.5
0

Setsuurikierteet

KA
LA
MA
MU
0
3.5
Maukkaat setsuurikierteet maistuvat sellaisenaan tai dipin kera. Leipätikut ovat helppoa pikkusuolaista illanistujaisiin!
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 kpl)

  • 2 dlruisjauhoja
  • 1/2 dlkurpitsansiemeniä
  • 1/2 dlseesaminsiemeniä
  • 1 kplkuivahiivapussia
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlkanelia
  • 1/2 tlpomeranssinkuorta
  • 1/2 tlinkivääriä
  • 1/4 tlneilikkaa
  • 4 dlvettä
  • 2 rklsiirappia
  • 7 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlrypsiöljyä

Pinnalle

  • 2 rklauringonkukansiemeniä

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN40 min

Yhdistä ruisjauhot, siemenet, kuivahiiva ja mausteet.

Kaada joukkoon noin 42-asteinen vesi ja siirappi. Sekoita  tasaiseksi.

Alusta taikinaan vehnäjauhot ja lisää loppuvaiheessa öljy. Vaivaa, kunnes taikina on tasaista ja irtoaa kulhon reunoista.

Anna taikinan kohota liinalla peitettynä, lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.

Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja jaa 16 palaan. Leivo palat kapeiksi, pitkiksi tangoiksi ja muotoile ne kierteisiksi.

Nosta setsuurikierteet pellille leivinpaperin päälle, ja anna kohota liinalla peitettynä. Pirskota setsuurikierteiden pinnalle kylmää vettä ja ripottele päälle siemeniä.

Paista leipätikkuja 250-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Jäähdytä setsuurikierteet peittämättä, jotta leipätikkujen pinta säilyy rapeana.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä