Maku

Serranokinkku-tapenadeleivät

25 min
3
0

Serranokinkku-tapenadeleivät

MA
LA
0
3
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

Tapenade eli oliivitahna

  • 2 1/2 dlkivettömiä oliiveja (mustia)
  • 2 rklkapriksia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (paloiteltuna)
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 2 tlkalakastiketta
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1/2 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 100 gkinkkua (serrano)
  • 10 kplkirsikkatomaattia
  • 5 kplmaalaisleipäviipaletta (paahdettuna ja paloiteltuna)
  • 4 rklbasilikaa

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Mittaa tapenaden aineet kapeaan kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tai käytä monitoimikonetta. Tarkista maku.
Sivele suupalan kokoisille leiville oliivitahnaa. Halkaise kinkkuviipale ja kiepauta se löyhästi rullalle leivälle. Halkaise kirsikkatomaatit ja nosta tapaspalalle. Koristele serranokinkkun-tapenadeleivät tuoreyrtillä.
•Oliivitahnaohjeissa käytetään usein pikkupala sardellia tai anjovista antamaan pikanttia makua. Sen voit korvata pika-versiossa kalakastikkeella tai jättää kokonaan pois.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä