Reseptin ainekset 20 kpl
Tapenade eli oliivitahna
2 1/2 dlkivettömiä oliiveja (mustia)
2 rklkapriksia
1 kplvalkosipulinkynttä (paloiteltuna)
3 rkloliiviöljyä
2 tlkalakastiketta
1 tlsitruunankuoriraastetta
1/2 tlmustapippuria
Lisäksi
100 gkinkkua (serrano)
10 kplkirsikkatomaattia
5 kplmaalaisleipäviipaletta (paahdettuna ja paloiteltuna)
4 rklbasilikaa
Mittaa tapenaden aineet kapeaan kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tai käytä monitoimikonetta. Tarkista maku. Sivele suupalan kokoisille leiville oliivitahnaa. Halkaise kinkkuviipale ja kiepauta se löyhästi rullalle leivälle. Halkaise kirsikkatomaatit ja nosta tapaspalalle. Koristele serranokinkkun-tapenadeleivät tuoreyrtillä. •Oliivitahnaohjeissa käytetään usein pikkupala sardellia tai anjovista antamaan pikanttia makua. Sen voit korvata pika-versiossa kalakastikkeella tai jättää kokonaan pois.