Maku

Sellerisalsa

20 min
GL
MA
MU
5
0

Virkeä sellerisalsa sopii erinomaisesti grillilihoja raikastamaan. Testaappas sinäkin!
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (5 annosta)

  • 5 kplvarsisellerin vartta
  • 4 kpltomaattia
  • 1 kplkesäsipulia (varsineen)
  • 6 rklpersiljaa (1/2 ruukkua)
  • 2 rklpunaviinietikkaa
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 rklsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Valmista sellerisalsa näin:

Huuhtele sellerinvarret. Leikkaa ne muutamaan osaan ja nosta monitoimikoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon. Hienonna varret murumaiseksi.

Halkaise tomaatit ja poista siemenet. Leikkaa hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Hienonna kesäsipuli ja persilja.

Sekoita etikka, öljy, sokeri ja mausteet keskenään kulhossa. Nosta kasvikset joukkoon ja sekoita.

Säilytä sellerisalsa jääkaapissa kelmulla peitettynä tarjoiluhetkeen asti.

MITÄ PIDIT?
5