Selleriranskikset

45 min
4.5
0

Selleriranskikset

GL
0
4.5
Paahda ranskikset vaihteeksi juuriselleristä! Maidossa kiehauttaminen ennen uunikypsennystä auttaa selleriranskiksia ruskistumaan kauniisti.
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 800 gjuuriselleriä
  • 2 dlkevytmaitoa
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1/2 tlsormisuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Dippikastike

  • 1 dlranskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 2 rklmajoneesia
  • 1 rkldijoninsinappia

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Kuori sellerit. Leikkaa ne 1 1/2 cm:n viipaleiksi ja edelleen tangoiksi. Juuriselleri kutistuu kypsennettäessä perunaa enemmän. Leikkaa siis selleri ranskiksia varten paksuhkoiksi tangoiksi. 

Keitä tankoja maidossa pari minuuttia. Valuta hyvin ja kumoa pellille. Lisää päälle öljyä ja kääntele sellerit.

Paista ranskiksia 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia. Kääntele niitä pari kertaa paistamisen aikana.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita dipin ainekset keskenään ja tarjoa kastiketta ranskisten kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä