Maku

Selleriranskikset

45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
30 min
Paahda ranskikset vaihteeksi juuriselleristä! Maidossa kiehauttaminen ennen uunikypsennystä auttaa selleriranskiksia ruskistumaan kauniisti.
GL
4.5
0


Ainekset (4 annosta)

  • 800 gjuuriselleriä
  • 2 dlkevytmaitoa
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1/2 tlsormisuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Dippikastike

  • 1 dlranskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 2 rklmajoneesia
  • 1 rkldijoninsinappia
Tulosta

Kuori sellerit. Leikkaa ne 1 1/2 cm:n viipaleiksi ja edelleen tangoiksi. Juuriselleri kutistuu kypsennettäessä perunaa enemmän. Leikkaa siis selleri ranskiksia varten paksuhkoiksi tangoiksi. 

Keitä tankoja maidossa pari minuuttia. Valuta hyvin ja kumoa pellille. Lisää päälle öljyä ja kääntele sellerit.

Paista ranskiksia 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia. Kääntele niitä pari kertaa paistamisen aikana.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita dipin ainekset keskenään ja tarjoa kastiketta ranskisten kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.5
Kommentoi »