Selleriranskikset
45 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
30 minPaahda ranskikset vaihteeksi juuriselleristä! Maidossa kiehauttaminen ennen uunikypsennystä auttaa selleriranskiksia ruskistumaan kauniisti.
GL
4.5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 17.2.2017

Selleriranskikset
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 800 gjuuriselleriä
- 2 dlkevytmaitoa
- 2 rklrypsiöljyä
- 1/2 tlsormisuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
Dippikastike
- 1 dlranskankermaa (rasvaa 28 %)
- 2 rklmajoneesia
- 1 rkldijoninsinappia
Kuori sellerit. Leikkaa ne 1 1/2 cm:n viipaleiksi ja edelleen tangoiksi. Juuriselleri kutistuu kypsennettäessä perunaa enemmän. Leikkaa siis selleri ranskiksia varten paksuhkoiksi tangoiksi.
Keitä tankoja maidossa pari minuuttia. Valuta hyvin ja kumoa pellille. Lisää päälle öljyä ja kääntele sellerit.
Paista ranskiksia 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia. Kääntele niitä pari kertaa paistamisen aikana.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Sekoita dipin ainekset keskenään ja tarjoa kastiketta ranskisten kanssa.