4,5(2)
Selleriranskikset
Gluteeniton
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Paahda ranskikset vaihteeksi juuriselleristä! Maidossa kiehauttaminen ennen uunikypsennystä auttaa selleriranskiksia ruskistumaan kauniisti.
Julkaistu 17.2.2017
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
800 gjuuriselleriä
2 dlkevytmaitoa
2 rklrypsiöljyä
1/2 tlsormisuolaa
1/4 tlmustapippuria
Dippikastike
1 dlranskankermaa (rasvaa 28 %)
2 rklmajoneesia
1 rkldijoninsinappia

Kuori sellerit. Leikkaa ne 1 1/2 cm:n viipaleiksi ja edelleen tangoiksi. Juuriselleri kutistuu kypsennettäessä perunaa enemmän. Leikkaa siis selleri ranskiksia varten paksuhkoiksi tangoiksi. 

Keitä tankoja maidossa pari minuuttia. Valuta hyvin ja kumoa pellille. Lisää päälle öljyä ja kääntele sellerit.

Paista ranskiksia 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia. Kääntele niitä pari kertaa paistamisen aikana.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita dipin ainekset keskenään ja tarjoa kastiketta ranskisten kanssa.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.